Ingen kvällsmottagning torsdag 29 april

Ingen kvällsmottagning torsdag 29 april

På grund av sjukdom har vi ingen kvällsmottagning för resevaccinationer, TBE-vaccinationer och liknande idag, torsdag 29 april, utan bara fram till klockan 16:00.

Postad 2021-04-29
Posted in Vårdcentralen Stenblomman i Kungsbacka | Kommentarer inaktiverade för Ingen kvällsmottagning torsdag 29 april

Uppdaterat när det gäller vaccination mot covid-19

Uppdatering vaccination mot covid-19

På grund av pausningen av AstraZenecas vaccin mot covid-19 kan man i nuläget inte boka tid för vaccination, så informationen nedan stämmer inte. Denna nyhet uppdateras så snart vi har ny information.

Vi på Stenblommans vårdcentral har nu börjat vaccinera, så man kan boka tid till oss via bokningsalternativen nedan. Tyvärr får Halland för tillfället ganska små mängder vaccin levererat till sig, varför det kan dröja innan du får tid.

Är du 70 år och äldre? Då är det nu bl.a. din patientgrupps tur att få boka tid för vaccination mot covid-19 (om du så önskar). Alla födda 1951 eller tidigare har ju redan tidigare fått ett brev hemskickat från Region Halland med information om hur man bokar tid för dos 1 (dos 2 bokas av vårdpersonal vid vaccination av första dosen). Lättast bokar man själv tid genom att gå in på 1177.se/Halland, men då krävs en e-legitimation i form av bank-ID eller liknande. Har man inte detta kan man ringa 010-476 19 35 (vardagar 8:00-17:00) för att få hjälp med bokningen, och detta nummer ringer man också om man tillhör någon av de  andra riskgrupper som får boka tid nu, men är yngre än 70 år.

Region Hallands sida för planering av vaccination mot covid-19 finns mer information kring i vilken turordning Hallands invånare kommer att få erbjudande om vaccination, och på 1177.se/Halland finns ytterligare information.

OBS! Försök alltså inte boka tid innan du fått brev om att det är din åldersgrupps eller riskgrupps tur, det är viktigt att de äldsta och mest sårbara invånarna vaccineras först, vaccinet kommer att räcka till alla!

Postad 2021-03-10
Posted in Vårdcentralen Stenblomman i Kungsbacka | Kommentarer inaktiverade för Uppdaterat när det gäller vaccination mot covid-19

Nu har Pneumovax kommit!

Nu har Pneumovax kommit!

Pneumovax, det vaccin mot lunginflammation man vanligtvis tar som dos 2 (två månader efter Prevenar 13) har tidigare varit restnoterat från tillverkaren men nu har vi fått in det igen. Välkomna ni som väntat på detta!

Postad 2021-02-11
Posted in Vårdcentralen Stenblomman i Kungsbacka | Kommentarer inaktiverade för Nu har Pneumovax kommit!

Vaccination mot covid-19

Vaccination mot covid-19

Är du 65 år och äldre? Då är det snart din tur att bli vaccinerad mot covid-19 (om du så önskar). Alla födda 1956 eller tidigare kommer att få ett brev hemskickat från Region Halland med information om hur man bokar tid för dos 1 (dos 2 bokas av vårdpersonal vid vaccination av första dosen), och de som är äldst (80 år och äldre) får brev först. Ett par veckor efter det är det personer 70 år och äldre som får erbjudande om vaccination, och ännu några veckor senare får personer 65-69 år boka tid för vaccination om de vill.

Tyvärr finns det ännu inte tillräckligt med vaccin för att vi på Stenblomman ska få lov att vaccinera än, inte förrän preliminärt vecka 13, men har man fått hem ett brev och önskar vaccinera sig innan dess är det bara att boka in sig på en av de vårdcentraler i Kungsbacka som vaccinerar, man behöver alltså inte lista om sig för detta.

Region Hallands sida för planering av vaccination mot covid-19 finns mer information kring i vilken turordning Hallands invånare kommer att få erbjudande om vaccination, och på 1177.se/Halland finns ytterligare information. Det är också från den sidan du bokar tid för vaccination när det är din tur (varken inloggning eller mobilt bank-ID behövs för att boka tid). Om man inte har tillgång till dator eller mobil med internet kan man ringa till 070-476 19 35 (vardagar 8:00-17:00) för att få hjälp med att bokningen.

OBS! Försök alltså inte boka tid innan du fått brev om att det är din åldersgrupps tur, det är viktigt att de äldsta och mest sårbara invånarna vaccineras först, vaccinet kommer att räcka till alla!

Postad 2021-02-08
Posted in Vårdcentralen Stenblomman i Kungsbacka | Kommentarer inaktiverade för Vaccination mot covid-19

Långa väntetider

Långa väntetider

Det är nu långa väntetider både i telefon och på mottagningen på grund av hög sjukfrånvaro i kombination med ökat tryck under coronaepidemin.

Vi tackar för ert tålamod!

Postad 2020-11-10
Posted in Vårdcentralen Stenblomman i Kungsbacka | Kommentarer inaktiverade för Långa väntetider

Inställd hälsoskola tills vidare

Inställd hälsoskola tills vidare

På grund av tilltagande coronarestriktioner har vi beslutat att ställa in vår hälsoskola tills vidare, information om nystart kommer att läggas ut här på hemsidan under Aktuellt.

Postad 2020-11-04
Posted in Vårdcentralen Stenblomman i Kungsbacka | Kommentarer inaktiverade för Inställd hälsoskola tills vidare

Provtagning antikroppar mot covid-19

Provtagning antikroppar mot covid-19

Vi har nu öppnat vår antikroppsprovtagning även för allmänheten och har tidsbokad mottagning för detta måndag till torsdag klockan 15:50-16:50 för den som önskar ta ett sådant prov. Bokar tid gör du då enklast via inloggning på 1177.se, där du först väljer Stenblommans vårdcentral och sedan klickar på Boka tid direkt. I nästa ruta väljer du Provtagning, läser informationen som står där och följer sedan instruktionerna.
Om du inte har möjlighet att logga in på 1177.se kan du ringa våra sjuksköterskor och boka en tid på 0300-56 26 26, knappval 4, eller komma till vår reception så hjälper vi till med bokningen.

Om du ändå ska till Stenblomman för provtagning och samtidigt önskar ta ett antikroppstest, så informera bara om det i receptionen så löser vi det.

Kostnad för ett antikroppstest är 200 kr, frikort gäller tyvärr inte då det är ett hälsovårdsbesök.

Postad 2020-10-02
Posted in Vårdcentralen Stenblomman i Kungsbacka | Kommentarer inaktiverade för Provtagning antikroppar mot covid-19

Drop-in-vaccinationer

Drop-in-vaccinationer

Nu har vi åter drop-in för vaccinationer under nästan hela vår öppettid, 8:30-11:00 och 13:00-16:00 (tisdagar från 13:30). De flesta torsdagar förlänger vi dessutom vaccinationstiden till klockan 17:30, förutom torsdagarna kring jul, nyår och på de olika skolloven. Aktuella avvikelser kan ses här under Aktuellt.

Välkommen!

Postad 2020-08-18
Posted in Vårdcentralen Stenblomman i Kungsbacka | Kommentarer inaktiverade för Drop-in-vaccinationer

Labtider reserverade för riskgruppspatienter

Labtider reserverade för riskgruppspatienter!

För att skydda de patienter som tillhör riskgrupp för coronavirus har vi reserverat eftermiddagstiderna på laboratoriet för dem. Tillhör du riskgrupp och ska ta prover är du alltså välkommen måndag – torsdag 13:30-16:00.

Tillhör du inte någon riskgrupp är du välkommen till vårt lab på förmiddagarna,
måndag – fredag 8:30-11:30.

Postad 2020-04-03
Posted in Vårdcentralen Stenblomman i Kungsbacka | Kommentarer inaktiverade för Labtider reserverade för riskgruppspatienter

Ny entré till vårdcentralen

Ny entré till vårdcentralen, BVC har kvar den tidigare

Vi har nu inte längre någon verksamhet på nedre plan på Teknikgatan 18, utan via denna ingång kommer man endast till BVC som håller till en trappa upp.
Till vårdcentralen kommer du via Teknikgatan 20, dörren längst till vänster på huset, en trappa upp.

Postad 2020-03-27, uppdaterad 2020-05-13
Posted in Vårdcentralen Stenblomman i Kungsbacka | Kommentarer inaktiverade för Ny entré till vårdcentralen