Uppdaterat när det gäller vaccination mot covid-19

Uppdatering vaccination mot covid-19

På grund av pausningen av AstraZenecas vaccin mot covid-19 kan man i nuläget inte boka tid för vaccination, så informationen nedan stämmer inte. Denna nyhet uppdateras så snart vi har ny information.

Vi på Stenblommans vårdcentral har nu börjat vaccinera, så man kan boka tid till oss via bokningsalternativen nedan. Tyvärr får Halland för tillfället ganska små mängder vaccin levererat till sig, varför det kan dröja innan du får tid.

Är du 70 år och äldre? Då är det nu bl.a. din patientgrupps tur att få boka tid för vaccination mot covid-19 (om du så önskar). Alla födda 1951 eller tidigare har ju redan tidigare fått ett brev hemskickat från Region Halland med information om hur man bokar tid för dos 1 (dos 2 bokas av vårdpersonal vid vaccination av första dosen). Lättast bokar man själv tid genom att gå in på 1177.se/Halland, men då krävs en e-legitimation i form av bank-ID eller liknande. Har man inte detta kan man ringa 010-476 19 35 (vardagar 8:00-17:00) för att få hjälp med bokningen, och detta nummer ringer man också om man tillhör någon av de  andra riskgrupper som får boka tid nu, men är yngre än 70 år.

Region Hallands sida för planering av vaccination mot covid-19 finns mer information kring i vilken turordning Hallands invånare kommer att få erbjudande om vaccination, och på 1177.se/Halland finns ytterligare information.

OBS! Försök alltså inte boka tid innan du fått brev om att det är din åldersgrupps eller riskgrupps tur, det är viktigt att de äldsta och mest sårbara invånarna vaccineras först, vaccinet kommer att räcka till alla!

Postad 2021-03-10
This entry was posted in Vårdcentralen Stenblomman i Kungsbacka. Bookmark the permalink.

Kommentarer inaktiverade.