Vaccination mot covid-19

Vaccination mot covid-19

Är du 65 år och äldre? Då är det snart din tur att bli vaccinerad mot covid-19 (om du så önskar). Alla födda 1956 eller tidigare kommer att få ett brev hemskickat från Region Halland med information om hur man bokar tid för dos 1 (dos 2 bokas av vårdpersonal vid vaccination av första dosen), och de som är äldst (80 år och äldre) får brev först. Ett par veckor efter det är det personer 70 år och äldre som får erbjudande om vaccination, och ännu några veckor senare får personer 65-69 år boka tid för vaccination om de vill.

Tyvärr finns det ännu inte tillräckligt med vaccin för att vi på Stenblomman ska få lov att vaccinera än, inte förrän preliminärt vecka 13, men har man fått hem ett brev och önskar vaccinera sig innan dess är det bara att boka in sig på en av de vårdcentraler i Kungsbacka som vaccinerar, man behöver alltså inte lista om sig för detta.

Region Hallands sida för planering av vaccination mot covid-19 finns mer information kring i vilken turordning Hallands invånare kommer att få erbjudande om vaccination, och på 1177.se/Halland finns ytterligare information. Det är också från den sidan du bokar tid för vaccination när det är din tur (varken inloggning eller mobilt bank-ID behövs för att boka tid). Om man inte har tillgång till dator eller mobil med internet kan man ringa till 070-476 19 35 (vardagar 8:00-17:00) för att få hjälp med att bokningen.

OBS! Försök alltså inte boka tid innan du fått brev om att det är din åldersgrupps tur, det är viktigt att de äldsta och mest sårbara invånarna vaccineras först, vaccinet kommer att räcka till alla!

Postad 2021-02-08
This entry was posted in Vårdcentralen Stenblomman i Kungsbacka. Bookmark the permalink.

Kommentarer inaktiverade.