Om oss

Om oss

Stenblommans Vårdcentral – en vårdcentral i Kungsbacka skapad av läkare och sjukvårdspersonal med syfte att ha en trevlig arbetsplats, dit det skall vara trevligt att komma och där vi så ostört som möjligt kan ägna oss åt det vi finns till för – sjuk- och hälsovård.

Viktig för vår verksamhet är ömsesidighet och respekt – grunden för alla bra möten mellan människor. Vi ingår i Vårdval Halland, ackrediterade av Landstinget Halland – med samma villkor och priser som övriga vårdenheter.

Vi är ju alla olika – och självklart skall du gå till den vårdcentral som passar dig bäst.

Passar Stenblomman för dig?

På Stenblomman präglas arbete och kontaktrelationer av följande

• Hälsan är inget naturligt grundtillstånd utan något vi bygger, liksom vi bygger vår fysiska kondition. Hälsan är inte gratis – vi måste investera i den. Hälsan är inte heller någon rättighet – ingen kan lova oss den – men den är en möjlighet vi kan sträva efter.

• Hälsan är beroende av livsstil: beroende av vad vi äter; av vår fysiska aktivitet; av våra sociala sammanhang och av våra familje- och arbetsrelationer, men också av vår förmåga att styra våra liv och upprätthålla balanser.

• Sjuklighet beror i högsta grad på livsstil och miljö – i samspel med våra gener – och vill man seriöst förbättra sin hälsa krävs det ofta mer än enbart medicin eller operation. Det är minst lika viktigt beakta de omständigheter som utlöste ohälsa

• Att mötas som människor är av stor vikt, och att mötas i en ömsesidighet. Vi vill att vi lyssnar på varandra – vi på dig och du på oss – och samma ömsesidighet gäller respekt och vänlighet.

Gillar du dessa perspektiv? Då kan Stenblomman passa för dig.

Välkommen att prova!